KUN JIJ ER ZIJN VOOR HET KLEINE MEISJE IN JEZELF?

Vanuit eigen ervaring en mijn werk zie ik hoe helend het is als vrouwen contact maken met het kleine meisje in zichzelf.

Als je getriggerd bent en je innerlijk kind laat van zich horen dan voelt het vaak alsof je NU moet weten wat je wilt en vervolgens hoe dit fikst dat je iets moet ondernemen. Het dwingt je bijna om iets te forceren in jezelf. Dit voelt niet fijn. Maar .. jij kunt zelf beslissen of je toelaat dat zij achter het stuur zit of dat jezelf in charge blijft. Je valt er niet mee samen. Wat je wel doet is een veilige ruimte scheppen. Haar laten weten, ik ben er voor je. Ik luister. 

Hoe geef je een innerlijk kind wat het nodig heeft?

Vanuit eigen ervaring en mijn werk zie ik telkens weer hoe helend het is als vrouwen contact maken met het kleine meisje in zichzelf. Door in gesprek te gaan met haar en regelmatig luisteren naar wat ze te vertellen heeft. Zonder het te willen veranderen. Je bent er gewoon. Een luisterend oor zonder oordeel. Doordat je kind-deel zich veilig voelt, gehoord, gezien en gedragen, ontstaat er ruimte voor heling. Door deze aanwezigheid ontdekt het verdrietige, gewonde deel van je dat het kan ontspannen. 

Ze is veilig.

Dan voel je de rust terugkeren.

En aan de andere kant ontwaakt het wonder van je innerlijke kind weer: de speelsheid, verwondering, creativiteit en ongefilterde levenslust.