HET KRACHTIGSTE ANTWOORD OP AL JE VRAGEN: ZELFLIEFDE

Onvoorwaardelijk van jezelf houden is de basis van een gelukkig leven. Het begint met een houding van aanwezigheid bij jezelf. Start met je adem te voelen. 

Adem maar eens een paar keer diep in en uit.

Kun je aanwezig zijn bij jezelf?

En van daaruit zijn met jezelf? 

En van daaruit voelen wat je behoeftes zijn.

Wat zijn die behoeftes?

Waar heb je echt behoefte aan?

Kun je jezelf dit geven?

Dat is jezelf liefhebben. Er zijn voor jezelf. 

Van daaruit kun je voelen wat je behoeftes zijn. Vanuit die ruimte ontstaat echt inzicht, in plaats van: een leven lang onvrede en acties vanuit afkeuring. Liefde zoeken buiten jezelf heeft geen zin. het voelt leeg, onverzadigbaar. Je mag het jezelf gaan geven.

 Zelfliefde is de sleutel. 

En die hebben we niet altijd mee gekregen van onze ouders. Kun jij je leven voluit nemen? Het leven dat wij hebben gekregen van onze ouders, voorouders met veel mogelijkheden en energie. Hoeveel kracht gaat uit naar het in stand houden van ‘veilige dynamieken’? Vanaf het eerste moment in je leven tot nu toe, ook al ben je volwassen, zal de invloed van je familiesysteem aanwezig zijn. Je zet de oude patronen, overlevingsmechanismen van anderen voort. Het leven zal je de kans geven om hier meer los van te komen. Om je ware zelf te ontdekken en te leven in lijn met wie je werkelijk bent. Het is niet eens een kwestie van willen, het is je missie: gewoon jezelf te zijn. Je kracht en kwaliteiten ontdekken. Je durft jezelf te laten zien in al jouw facetten. 

Het krachtigste antwoord van allemaal is: zelfliefde. 

Voel het leven, voel het  allemaal…maak jezelf vrij voor liefde. Klinkt heerlijk, toch? En dat is ook voor jou weggelegd!